Nawilżająca wcierka do skóry głowy TOForU
Cena regularna:
Produkt dostępny wyłącznie na zamówienie. Skorzystaj z przycisku "zapytaj o produkt".

Opis
Twoja skóra głowy potrzebuje intensywnego nawilżenia i ukojenia? TOforYOU!
Nawilżająca wcierka TOForU to lekka i jednocześnie bogata w składniki aktywne formuła, która dba o odpowiedni poziom nawilżenia skóry głowy i wspiera jej naturalną równowagę. Dzięki zastosowaniu serwatki z tofu, zamiast zwykłej wody technologicznej, dostarcza skórze cennych protein i minerałów, które wspomagają jej regenerację. Kompozycja biofermentu z okary, mocznika i glukonolaktonu aktywnie nawilża i łagodzi skórę głowy, redukując suchość i uczucie ściągnięcia. Idealna do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry głowy, szczególnie suchej i wrażliwej.
- Wcierka oparta na filtracie serwatki z tofu & biofermencie okara z upcyclingu, które powstały dzięki naszej ścisłej współpracy z Politechniką Poznańską na kieruneku Technologii Obiegu Zamkniętego.
- Testowana w naszym Centrum Dermatologii Symbiosis, gdzie stawiamy na najwyższe standardy bezpieczeństwa i skuteczności.
Do skóry głowy:
- wrażliwej
- podrażnionej
- suchej
- normalnej
Jak działa nawilżająca wcierka TOForU?
- aktywnie nawilża
- łagodzi podrażnienia
- wspiera regenerację
- pomaga utrzymać równowagę skóry głowy
Czy wiesz, że…
Zamiast technologicznej wody, wykorzystaliśmy serwatkę z tofu? Pozyskaliśmy ją od przemysłu spożywczego, a następnie przebadaliśmy i przetowrzyliśmy w Laboratorium Symbosis w Poznaniu. Razem dbamy o to, aby kosmetyki były bardziej ekologiczne!
Składniki wcierki TOForU które powstały dzięki ścisłej współpracy Symbiosis Laboratorium z Politechniką Poznańską & Uniwersytetem Przyrodniczym w Poznaniu:
Filtrat serwatki z tofu UPCYCLING (INCI: Whey Filtrate) to wysokiej jakości składnik, który uzyskaliśmy po separacji białek i biofermentu z natywnej serwatki. Jest bogaty witaminy z grupy B wspierające działanie łagodzące i normalizujące wrażliwość skóry głowy. Powstał dzięki naszej ścisłej współpracy z Politechniką Poznańską na kierunku Technologii Obiegu Zamkniętego.
Bioferment okara (INIC: Lactobacillus/soybean Pulp Ferment Lysate Filtrate) okara to miazga powstająca jako produkt uboczny przy produkcji mleka sojowego. Wspólnie z Uniwersytetem Przyrodniczym w Poznaniu przetworzyliśmy ją w wysokiej jakości składnik kosmetyczny, wykorzystując biotechnologiczną fermentację z udziałem trzech szczepów probiotycznych bakterii: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus i Lactobacillus reuteri. Dzięki temu bioferment jest bogaty w cenne bakteriocyny (np. reuterynę), które stabilizują mikrobiom skóry wrażliwej i suchej, aminokwasy wspierające NMF i wzmacniające włosy u nasady oraz antyoksydanty chroniące sebum przed utlenianiem.
Poznaj pozostałe kluczowe składniki aktywne we wcierce TOForU:
Mocznik (INCI: Urea) Niezbędny składnik do utrzymania prawidłowego składu NMF w naskórku. To od niego zależy czy komórki wartwy rogowej będą elastyczne i nawilżone, czy twarde i osypujące się w formie płatków.
Mleczan sodu (INCI: Sodium Lactate) to niezbędny składnik NMF, który wraz z mocznikiem reguluje poziom nawilżenia w naskórku. Jego brak objawia się świądem, który powstaje przy zbyt intensywnym myciu lub złuszczaniu oraz przy wysokim pH (częste farbowanie).
Kwas mlekowy (INCI: Lactic Acid) pochodzi z naturalnego filtratu serwatki tofu oraz biofermentu okara. Jest niezbędnym składnikiem NMF odpowiadającym za regulację odczynu pH na skórze głowy. Jego stężenie wspiera nawilżenie i nie powoduje złuszczania.
Glukonolakton (INCI: Gluconolactone) to cenny składnik regulujący sebum i rogowacenie naskórka bez podrażnienia. Stopniowo uwalnia kwas glukonowy, wpierając procesu enzymatyczne warunkujące wytworzenie NMF w naskórku skóry głowy. Normalizuje i aktywnie nawilża bez puszenia i obciążenia włosów u nasady.
INCI: Whey Filtrate, Lactobacillus/soybean Pulp Ferment Lysate Filtrate, Urea, Sodium Lactate, Gluconolactone, Lactic Acid, Sodium Benzoate, Calcium Gluconate, Glycolipids, Benzyl Salicylate, Coumarin, Linalool, d-Limonene, Parfum.
125 ml